Adana'da Kılıçdaroğlu Rüzgarı Esti...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Seyhan Belediyesi’nin açılışlarını yaptı. Vefat eden CHP’li Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Adıgüzel’in ailesine başsağlığı ziyaretinde bulunan Kılıçdaroğlu, akşam muhtarlarla biraraya geldi.
Bu haber 2017-03-13 14:58:04 eklenmiş ve 1124 kez görüntülenmiştir.

ADANA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Seyhan Belediyesi’nin Bey ve Barbaros mahalle merkezleri ile Şakirpaşa Spor Kompleksinin açılışını yaptıktan sonra, vefat eden CHP’li Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Adıgüzel’in ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Akşam saatlerinde Adanalı muhtarlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, hem muhtarların sorunlarını dinledi hem de referandumda HAYIR çıkmazsa ülkenin nasıl bir sürece gireceğini anlatıp, siyasi parti liderlerine anayasa değişikliğini canlı yayında tartışma teklifini yineledi.

COŞKUYLA KARŞILANDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Şakirpaşa Havalimanı’nda İl Başkanı Ayhan Barut, Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları ile partililer tarafından coşkuyla karşılandı.

SEYHAN BELEDİYESİ’NİN YAPTIRDIĞI TESİSLERİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kılıçdaroğlu, Adana’da ilk olarak sağanak yağmura aldırış etmeden alanı dolduran binlerce Adanalıyla birlikte Seyhan Belediyesi’nin Bey ve Barbaros mahalle merkezlerinin açılışını yaptı, Seyhan Halk Kart dağıtımını gerçekleştirdi.

MEHMET ADIGÜZEL’İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI ZİYARETİ

Şakirpaşa Spor Kompleksinin açılışını da yapan Kılıçdaroğlu daha sonra, dün vefat eden CHP’li Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Adıgüzel’in ailesini ziyaret etti. Merhum meclis üyesinin kardeşi Dr. Ahmet Adıgüzel’e başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, buradan Seyhan Oteli’ne geçerek, ilçe başkanlarıyla bir toplantı yaptı.

MUHTARLARLA AKŞAM YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde Adanalı muhtarlarla akşam yemeğinde bir araya geldi.

Toplantının açış konuşmasını yapan CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, muhtarların toplumun kılcal damarları olduğunu belirterek, “Muhtarlarımız mahallelerimizin gerçek temsilcisi, yerel yönetimlerin kurucu bir unsurudur.  Bu nedenle muhtarlıklarımız güçlendirilmeli, muhtarlarımız da yerel yönetimlerin önemli aktörleri olmalıdır” dedi.

 

Adanalı muhtarlar da sorunlarını kürsüden Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na aktarırken, referandumla ilgili görüşlerini de dile getirdiler. 

“YETKİ VERİN SORUNLARINIZI ÇÖZELİM”

Muhtarların dile getirdiği konulara tek tek not alan Kılıçdaroğlu, muhtarların aktardığı sorunların çözümünü CHP olarak çok iyi bildiklerini belirterek, CHP iktidarında muhtarlarla ilgili yapılacak düzenlemeleri anlattı. Kılıçdaroğlu, “Bize yetki vereceksiniz bakın bakalım çözülüyor mu çözülmüyor mu” dedi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN SAKINCALARINI TEK TEK ANLATTI

Her seçimde söz verip seçimden sonra verdiği sözleri unutan bir siyaset anlayışının tarihe gömülmesi gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, 16 Nisan’da oylanacak anayasa değişikliği teklifinin kabul edilmesi halinde Türkiye’nin nasıl bir sürece gireceğini örneklerle anlattı.

“ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ MEMLEKETİN HANGİ SORUNU ÇÖZECEK"

Anayasa değişikliğinin memleketin hangi sorununu çözeceğini birinin anlatması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bu anayasa değişikliği memleketin hangi sorunu çözecek? Terör sorununu mu çözecek? Terör sorununu çözecek diyenler var onlara da şunu söylüyorum ben: 15 yıldır tek başına iktidarsın, 15 yıldır terörü bitireceğiz dediniz de önünüze bir parti çıkıp engel mi koydu? İstediğiniz kanunu çıkarıyorsunuz. Bütün bakanlar sizden, valiler sizden, komutanlar sizden, polisler sizden, herkes sizden. Yani siz terörü engellediniz de birisi çıkıp karşı mı çıktı? Tam tersine ben ana muhalefet partisi genel başkanı olarak defalarca her terör olayından sonra ’Terörü bitirmek için bizden ne istiyorsanız her şeyi yaparız, hazırız, yeter ki bu memleket terörden kurtulsun’ bunu söyledim her yerde” diye konuştu.

“NE İSTİKRARI?”

Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde ülkeye istikrar geleceği şeklindeki söylemleri de anımsatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne istikrarı? Ekonomi sizde, bakanlar sizde, valiler sizde. Merkez Bankası size bağlı, Hazine size bağlı. Yani siz ekonomide istikrar getirdiniz, işsizliği önlediniz de CHP mi karşı çıktı, MHP mi karşı çıktı, HDP mi karşı çıktı, muhtarlar mı karşı çıktı? Kim karşı çıktı. Hiç kimse. Kararı siz aldınız böyle bir tablo çıktı ortaya. Koalisyon olsa birbirlerini suçlasınlar. Koalisyon da yok. Siz hangi kararı aldınız da birisi engel oldu, hangi kararı aldınız da bir mahkeme iptal etti? Yok böyle bir şey."

“HAYIR ÇIKARSA NİYE KAOS OLSUN”

“Hayır çıkarsa kaos olur” söylemlerinin gerçeği yansıtmadığının altını çizen Kılıçdaroğlu, “Niye kaos olsun? Sayın Cumhurbaşkanı yerinde kalacak, 2019’a kadar zaten görev başında. Kim seçti? Millet seçti, milletin oyuna saygı duymayacak mıyız? Saygı duyuyoruz. Sayın Başbakan, bakanlar yerinde kalacak. TBMM yerinde kalacak, kanunlar gelecek, oturulacak ve tartışılacak. Efendim parlamenter sistemde kanunlar çıkmıyormuş, kim dedi kanunlar çıkmıyor diye? Daha geçen hafta 100’ün üstünde kanun çıktı, kavga oldu mu? Çoğu vatandaşın haberi bile olmamıştır. Uzlaşma içinde çıkar” " ifadelerini kullandı.

CANLI YAYINDA TARTIŞMA TEKLİFİNİ YİNELEDİ

“Kılıçdaroğlu yalan söylüyor” diyenlere televizyon programında canlı yayında tartışma teklifini yineleyen Kılıçdaroğlu, “Çıksınlar beni mahcup etsinler. Yanlış biliyorsam ben de öğrenmiş olayım. Siz yarım saat konuşun bana 15 dakika verin, ona da razıyım” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu’na kara kalemle çizilmiş portresi hediye edildi.

ETİKETLER : adana kılıçdaroğlu chp
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Okumak İsterseniz -Diğer SİYASET haberleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir Adim Group Haber Yazılımını Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü

© Copyright 2017 Yaygın Medya. Tüm hakları saklıdır. Bu yazılım Www.BirAdımGroup.com Turan KAYĞUSUZ Tarafından Editlenmiştir.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi