"ESNAFIMIZA GEREKEN DESTEK VERİLİYOR"

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, "Sabırlı olalım, ordumuz inşallah Suriye'den zaferle döndüğünde ekonomimiz de hızla rayına oturacak, milletimiz gibi esnaf ve sanatkarlarımıza da gereken kolaylıklar, krediler sağlanacak"
Bu haber 2018-01-31 11:15:45 eklenmiş ve 1113 kez görüntülenmiştir.

Adana ESOB'a bağlı Adana Oto Elektrikçiler ve Akücüler Esnaf Odası'nda genel kurulunu yaparak göreve yeniden seçilen İbrahim Uraslı başkanlığındaki yeni yönetim kurulu, Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek'i ziyaret ettiler.
Birlik ve Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek'i, makamında ziyaret eden Oda Başkan İbrahim Uraslı, yeni yönetim kurulu üyelerini tanıtırken, yeni dönemde yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Genel kurul sürecindeki ilgi ve desteklerinden dolayı Sözütek'e teşekkür eden Başkan Uraslı, 37 yıllık meslek hayatında ilk kez bu yıl esnafın durumunu çok kötü gördüğünü ve buna acil çözüm bulunması gerektiğini söyledi.
Birlik Başkanı Nihat Sözütek de, Oda Başkanı İbrahim Uraslı ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ederek, işlerinde başarılar ve bol kazançlar diledi.
Sözütek, ülkemizin bugünkü içinde bulunduğu şartlarda, devletin bekasının herşeyin üstünde olduğunu ve bu memlekette yaşan her Türk insanının "Önce Vatan" dediğine dikkat çekerek, "Vatan bizim canımızın da üstündedir. Herşeyin üstünde vatan ve bayrak vardır. Biz, Türk Milleti olarak, Türk Esnafı olarak her zaman devletimizin arkasında, milletimizin yanındayız. Ordumuzun destekçisiyiz. Allah, Suriye'de sınır güvenliğimiz için çarpışan ordumuzu, askerlerimizi korusun ve muzaffer eylesin inşallah"dedi.
Sözütek şöyle devam etti.
"Esnaf ve sanatkarlarımızın içinde bulunduğu sıkıntıları elbette kimse göz ardı etmiyor, etmez de. Devletimizin tüm yönetim kadrosu, ülkenin ekonomisinin güçlenmesi için çaba gösteriyor. Bu paralelde, esnaf ve sanatkarlarımız için de projeler üretiliyor, inşallah yakın zamanda da uygulamaya geçilecek. Sabırlı olalım, ordumuz inşallah Suriye'den zaferle döndüğünde ekonomimiz de hızla rayına oturacak, milletimiz gibi esnaf ve sanatkarlarımıza da gereken kolaylıklar, krediler sağlanacak"

SÖZÜTEK'TEN YILLIK İŞLETME CETVELİ UYARISI….

Öte yandan Adana ESOB ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, Sanayi Sicil Belgesi'ne sahip firmaların, bir yıllık faaliyetlerini gösteren yıllık işletme cetvellerini Nisan ayı sonuna kadar mutlaka Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'ne vermeleri konusunda uyardı.
2017 yılına ait faaliyetleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelini, 30 Nisan 2018 tarihinde mesai bitimine kadar işletme sahibi ya da yetkili müdürler tarafından verilmesi gerektiğini belirten Birlik Başkanı Nihat Sözütek, bu işlemi yerine getirmeyenlere 1046 lira para cezası verileceğini duyurdu.
Adana Valiliği, İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nce ilgili kurumlara yapılan açıklamada şöyle denildi:
"6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun 1.maddesi gereği Sanayi Sicil Belgesine sahip firmaların, aynı kanunun 5.maddesine göre bir yıllık faaliyetlerini gösteren yıllık işletme cetvellerini her yıl sonu itibariyle en geç 4 ay içinde Bakanlığımıza (İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğüne) vermesi gerekmektedir.
Her yıl Nisan ayı sonuna kadar verilmesi zorunlu olan Yıllık İşletme Cetveli, http://sanayisicil.sanayi.gov.tr adresinden kullanıcı kaydı yapıldıktan sonra girilebilmektedir.
2017 yılına ait yıllık işletme cetvelini süresi içinde (2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar) vermeyen firmalara 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunun 9.maddesi gereği 1046 (Binkırkaltı) TL idari para cezası uygulanacaktır. 
Bu bağlamda, sanayi işletmelerine 2017 yılı faaliyetlerinin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvellerini zamanında vermeleri konusunda gerekli duyuru yapılmaktadır. Bu uyarıyı dikkate alarak, işlemlerini geciktirmeden yaptırmak, esnaf ve sanatkarlarımızın da menfaatine olacaktır"

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Okumak İsterseniz -Diğer EKONOMİ haberleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir Adim Group Haber Yazılımını Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü

© Copyright 2017 Yaygın Medya. Tüm hakları saklıdır. Bu yazılım Www.BirAdımGroup.com Turan KAYĞUSUZ Tarafından Editlenmiştir.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi