Adana'da yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında Ceyhan İlçesi Belediyesine şafak vakti baskın düzenlendi. Rüşvet operasyonunda 23 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında aralarında CHP'li Başkan Kadir Aydar'ın da bulunduğu 23 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, şafak vakti Ceyhan Belediyesi 23 kişinin evine eş zamanlı baskınlar düzenlendi.Düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlılar, adli tıp birimindeki sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğüne bağlı polislerin Ceyhan Belediyesindeki arama çalışmaları da devam ediyor.
RÜŞVET ALMADIM VERMEDİM
Bu arada Adana'da yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın gözaltına alınma görüntüleri ortaya çıktı. Aydar'ın gözaltına alınırken, "Hayatım boyunca rüşvet yemedim, rüşvet almadım. Kim diyorsa Allah bin belasını versin. Ceyhan tarihinde en çok oy almış belediye başkanıyım. İtibarsızlaştırmaya çalışıyorlar" dedi.
Gözaltına alınan bazı isimler şöyle:
-Ceyhan Müteahhitler Birliği Başkanı Aytaç Hozatlı
- Kent Konseyi Başkanı Selahattin Güler
- Umut Topal
- Nuri Toprak
- Selami Köfteci
- Ertan Aşrak
- Gürsel İlci
- Abidin Kayar
- Murat İnan
|