ZİNCİR MARKETTE BÜYÜK SKANDAL!..

Adana’da büyük zincir marketlerinden birinde kelimenin tam anlamıyla büyük rezaletler yaşanıyor ve bu rezaletler birer birer gün ışığına çıkıyor!.. Tüm ayrıntılar yorum haberde...
Bu haber 2021-07-12 12:48:05 eklenmiş ve 6777 kez görüntülenmiştir.

 

Adana’da büyük zincir marketlerinden birinde kelimenin tam anlamıyla büyük rezaletler yaşanıyor ve bu rezaletler birer birer gün ışığına çıkıyor!..

Mal aldıkları üreticilere çok uzun vadeli çekler kesiyorlar!..

Market çalışanları adeta bir köle muamelesi görüyor. Sabah 10.00’da işe başlayan ve akşam 22.00’de mesaisi biten işçiye asgari ücret ödeniyor ve 15 günde bir gün tatil hakkı veriliyor!.. Mesaisine saat 15.00’da başlayan ve saat 22.00’de çalışma süresini tamamlayan işçilere ise sadece bin 700 lira ücret ödeniyor!

Ayrıca işe girebilmek için müracaat eden kişilerden öyle evraklar isteniyor ki; inanın Milli İstihbarat Teşkilatı bile bu kadar ayrıntıya girmiyordur!..

Tüm bunlar yetmezmiş gibi işe kabul edilen kişilerden birer kefil isteniyor ve çalışan kişiden doğabilecek herhangi bir zarar için 180 bin liralık tazminat senedi isteniyor!..

“Hadi canım” demeyin!..

Bunlar gerçek ve hala yaşanan olaylar…

Bir de bu market sahiplerinin meşhur “Yoğurt” davaları var. Bir çoğu yeni evli 5 tane genç insanı 100 küsur lira gibi komik bir rakam için mahkemelerde süründürüyorlar!..

Mahkeme süreci devam ettiğinden dolayı kanunen şimdilik ayrıntılar veremedim. Ama mahkeme bitiminde bu marketi Adana’ya ve diğer nerede şubeleri varsa afişe edeceğim ve insanlara gerçek yüzlerini göstereceğim.

Bu marketten sizler de ben de devamlı alışveriş yapan kişileriz…

Ama bu yaşanan rezaletleri duyduktan sonra bundan böyle bırakın alışveriş yapmayı bahse konu o marketin önünden bile geçmem!..

Sizlerin de yaşanan bunca rezaleti belgeleriyle gördükten sonra bu markete bakış açınızın değişeceğine ve yeni bir market arayışına gireceğinize inancım tamdır…

Bu Allah’tan korkmayan ve kullarından utanmayan, işçilerini köle gibi çalıştırıp sömüren ve haklarını gasp eden, kendisine mal veren üreticilere parasını ödeyene kadar “İllallah” dedirten kan emici insafsızlara derslerini vermek gerekmez mi?

Mahkeme belgesi şu anda elimde. Ama sonuçlanmadığı için kanunen açıklayamıyorum…

İşçilere yapılan eziyetin de belgeleri çok yakında elimize geçer…

İşte o zaman yandığınızın resmidir utanmaz şerefsizler!..

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Okumak İsterseniz -Diğer GÜNCEL haberleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir Adim Group Haber Yazılımını Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü

© Copyright 2017 Yaygın Medya. Tüm hakları saklıdır. Bu yazılım Www.BirAdımGroup.com Turan KAYĞUSUZ Tarafından Editlenmiştir.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi