Anasayfa
Geri Dön

KORKUNÇ RAKAM!..

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Türkiye'de 14 milyon kadının şiddet gördüğünü, son on yılda ise kadına şiddetin daha da arttığını söyledi.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, yoksulluktan en çok kadınların etkilendiğini, işsizlikten en çok kadınların mağdur olduğunu belirterek, bugün Türkiye'de 14 milyon kadının şiddet gördüğünü, son on yılda ise kadına şiddetin daha da arttığını söyledi. 2 bin 337 kadınımızın cinayete kurban gittiğini kaydeden Aylin Cesur,  2008'de 80 olan şiddete uğrayan sayısının; her yıl artarak, geçen sene 4-5 kat fazla bir rakama ulaştığını kaydetti. İYİ Parti'nin; kadına şiddet ile ilgili Meclis'e sunduğu araştırma önergesi teklifinin, AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildiğini ttiğini dile getiren Cesur, 6284 Sayılı yasanın uygulanmasını da istedi.

Bilindiği gibi, 8 Mart 2012 tarihinde TBMM'de kabul edilen 6284 sayılı kanun, şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla çıkartılmıştı.Dr. Aylin Cesur, şunları söyledi; "İş hayatından özel hayata, hayatın her alanında itilen, kakılan kadınlarımızın vahşete kurban olmaları, bu yüzyıldaki en büyük ayıbımız esasında. Yasal düzenleme şart ve âcilen de sosyal, adlî ve idârî tedbirlerin uygulanması da, bir o kadar lâzım. 25 Kasım'da, böyle önemli bir günde ne oldu biliyor musunuz? Kayseri'de İYİ PARTİ tarafından açılan standımıza saldırıldı. Esefle ve nefretle kınıyoruz. Kadına şiddete karşı açılan standa, neden saldırı düzenlenir, ben şimdi size bunları soruyorum? Neden korkmaktasınız? Geniş kitlelerin teveccühünün artık yeni bir arayışta olmasından mı? Garibanın, çiftçinin, köylünün, emeklinin, asgarî ücretlinin artık koruyup kollayanı, sesi ve soluğu var diye mi?" ifadelerini kullandı.

İktidarın kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda samimiyetsiz olduğunu kaydeden Aylin Cesur, "Yanlışı söyleyen ve hak, hukuk isteyen dağınık kitleler, cumhuriyet ve halk ortak paydasında el ele, her türlü fitne ve fesada karşı beraberce iktidara yürüyorlar diye mi?Bu saldırı, iktidarın sadece artan şiddete karşı bugüne kadar önlem alamamış olmasının beceriksizlikten ibaret olmadığının ve samimiyetsiz olduğunun da bir göstergesi. Umutsuz kadınlarımıza sesleniyorum: Sabredin ve mücadele gücünüzü kaybetmeyin. Büyük Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyete sadakatle bağlı kalmaya devam edin." dedi.

Günün Diğer Haberleri