
Adana’nın adeta kanayan yarası haline gelen ve inşaat sektörünün önünü tıkadığı yorumu yapılan, ‘mania sorunu’ aşılıyor. Ortaya konulan çalışmalar sonuç verirken, sorun da kökten çözülüyor. Gelişmeleri değerlendiren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “İnşaat sektörünün yani Adana’nın uzun süre önünü tıkayan, müteahhitleri iş yapamaz duruma getiren marina sorunu, göreve gelmemizin ardından çözümü kavuşmaya başladı” dedi.
Karalar, yıllarca; ‘çözüldü çözülecek’ denilerek işin içinden çıkılmaz bir hale gelen sorunun, ortaya koydukları çalışmalarla kökten çözüm bulduklarının altını çizdi. Son olarak Gürselpaşa ve Pınar mahallelerindeki çalışmaların tamamlandığının altını çizen Karalar, “Burada mania sorunu kalmadı. Şu anda Gürselpaşa, Pınar, Aydınlar ve Şakirpaşa’da mania sorunu tarihe karıştı diyebiliriz. Çalışmalarımız diğer etaplarla devam ediyor” yorumunu yaptı.
Seyhan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından geriye dönük imar sorunlarının çözümü ve bu sıkıntının bir daha yaşanmaması için çalışma yürütüldüğünü anlatan Karalar, yeni teknolojiye göre uçakların uçuşunu engellemeyecek imar yüksekliği için çalışmalar yapıldığını hatırlattı. Karalar, belediye sınırlarında ‘mania planı kriterleri’ne aykırı yapıların belirlenip, yeni yapıların da sorun oluşturmayacak şekilde projelendirileceğini belirtti.
Zeydan Karalar, “Aynı zamanda uçuş seyrinin güvenliği ve havalimanımızın uluslararası önemli havalimanlarından biri olması açısından gerekli adımların atılmasında yol gösterecek. 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesinde Gürselpaşa, Pınar, Aydınlar ve Şakirpaşa mahallelerinin bir kısmındaki yapılaşmalarda ölçümler yapılıp, mania kriterlerini aşan 282 bina tespit edildi” ifadesini kullandı.
Karalar, “Mevcut yapılaşmaya göre ‘seyrüsefer güvenliği’ açısından mania hatlarının işlemez hale geldiği açık. Daha önce 12 kat olarak yapılan ve iskan alan binaların bulunduğunu ve bunun yanında boş bir parsele bugünkü koşullarda sadece 7-8 kat ruhsat verilebileceğini düşünürsek, burada bir çelişkinin olduğu ve vatandaşlar arasında ciddi anlamda bir adaletsizliğe neden olunacağı ortaya çıkıyor” yorumunu yaptı.
Karalar, açıklamasını da şöyle sürdürdü; “Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce ‘Mania Plan Kriterleri’ için çıkarılan yönetmenliğe uygun çözümler ürettik. Belediye olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün; havaalanlarında yapılacak havacılık çalışması ve gölgeleme talimatı yapılması gerekenler yapılıp; Gürselpaşa, Pınar, Aydınlar ve Şakirpaşa mahallelerinin bir kısmındaki mania sorunu artık tarihe karıştı.”
Seyhan’a büyük onur
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Genel Merkezi’nce 19 Ekim’de Ankara’da düzenlenecek olan; ‘CHP Çalışıyor, Türkiye Kazanıyor Projesi’ kapsamında sunum yapacak. Zeydan Karalar, bu kapsamda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelerek, kendisini söz konusu tanıtım toplantısına davet etti. Kılıçdaroğlu, davete icabet edeceğini belirtirken, Karalar da; “Belediyemizi, projelerimizi, Adana ve Seyhan’ı en iyi şekilde tanıtacağız” yorumunu yapı.
|
|