Cumhurbaşkanı'ndan Adana'ya 2 Madalya!..

Bağışlarıyla platin madalya almaya hak kazanan Fehmi Çetinkaya ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden alırken, Doğanay Gıda’dan Rafet Doğanay ile Nebahat ve Salih Çetin çiftine ise madalyaları Veysi Kaynak tarafından verildi.
Bu haber 2017-06-13 15:17:52 eklenmiş ve 741 kez görüntülenmiştir.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın ev sahipliğinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen madalya töreni ve iftar yemeğine; Türk Kızılayı Onursal Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye genelinden birçok kişi, kurum ve kuruluşa ödüllerinin dağıtıldığı programda, Adana’ya da iki madalya verildi. Bağışlarıyla platin madalya almaya hak kazanan Çetinkaya ailesi adına Fehmi Çetinkaya ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden alırken, Doğanay Gıda’dan Rafet Doğanay ile Nebahat ve Salih Çetin çiftine ise altın madalyaları Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak tarafından verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programda yaptığı konuşmada, nerede olursa olsun, sıkıntıya düşen insanların gözlerinin ilk aradığı şeyin, Kızılay amblemi olduğunu belirterek, "Çünkü insanlar çok iyi biliyorlar ki şayet bu amblem varsa Kızılay oradadır. Kızılay’ın orada olması da karınlarını doyurabilmeleri için ihtiyaç duydukları yemeğin, barınabilmeleri için gereken çadırın, kendilerini soğuktan koruyacak battaniyenin bulunduğu anlamına geliyor" dedi.

“TÜRKİYE’NİN YARDIM OPERASYONLARINDA KIZILAY’IN ÇOK BÜYÜK ROLÜ VAR”

Ülke geneline yayılan 700 şubesiyle Türkiye'nin en yaygın sivil toplum kuruluşlarından biri olan Kızılay’ın, yurt içindeki ve dışındaki tüm çalışmalarına destek vermeyi bugüne kadar nasıl sürdürdülerse, bundan sonra da öyle sürdüreceklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bunun için bugün burada madalyalarını takdim ettiğimiz hayırseverlerimizin gösterdiği alicenaplığı çok değerli görüyorum. Eğer bugün Türkiye, dünyanın en büyük mültecilere yardım operasyonunu, kimseye ihtiyaç duymadan kendi başına yürütebiliyorsa bunda Kızılay'ımızın çok büyük rolü vardır. Beyaz zemin üzerinde sola bakan kırmızı hilal işaretinin gücünü ve itibarını yardımlarımızla ve iyi yönetimimizle ne kadar yükseltirsek, kendi vatandaşlarımıza, kardeşlerimize, tüm insanlığa o derece faydalı hizmetler yapabiliriz. Bundan dolayı başta başkanımız, yönetim ve tüm gönüllülerimiz olmak üzere hepsini tebrik ediyorum, kutluyorum, ‘Allah kendilerinden razı olsun’ diyorum. Vatandaşlarımız, Kızılay'a yaptıkları her kuruş bağışın yerine ulaştığından da emin olsunlar. Türk Kızılayı bünyesinde gönüllü ve profesyonel olarak hizmet veren her bir kardeşimin de bu anlayışla hareket ettiğine inanıyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun."

“GÜZEL İŞLER ÖDÜLLENDİRİLMELİ Kİ ÖRNEK OLMALI”

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen görkemli madalya töreninin Ramazan ayına denk gelmiş olmasından ve bu anlamlı günde, hilalin altında bir araya gelmiş olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Madalya alan bağışçılarımızla birlikteyiz. Güzel işler ödüllendirilmelidir ki örnek olmalıdır. Çünkü Türk Kızılayı bağışçılarıyla ve gönüllüleriyle insanlara yardım elini uzatıyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bağışlarını en etkili şekilde ihtiyaç sahipleri yararına kullanmak boynumuzun borcu. Bağışçılarımız sayesinde her geçen dönemde büyüyen, çok sayıda ihtiyaç sahibine ulaşan, hizmetlerini çeşitlendiren ve hizmet kalitesini artıran bir Kızılay görüyoruz” diye konuştu.

“ADANALILARIN CÖMERTLİĞİNDEN MEMNUNUZ”

Her yıl altın madalya alan Adana’nın bu yıl ilk defa platin madalya da aldığını altını çizen Saygılı, “Adanalıların paylaşma ve yardımlaşma konusundaki cömertliğinden memnunuz, teşekkür ediyoruz. Buradan Türk Kızılayı'nın 149. kuruluş yıldönümü olması vesilesiyle tüm bağışçı, gönüllü ve Kızılay çalışanlarını kutluyorum.İyiliğin amiral gemisi kızılayımıza verdiği üstün destekten ve bizleri onurlandıran Onursal Başkanımız Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. 149 yıllık iyilik çınarı Kızılay, yeni hedefler, yeni vizyonlarla mazlumlara umut olma konusunda yoluna devam edecektir. Cumhurbaşkanımızın engin destekleri bizleri motive edecektir” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Okumak İsterseniz -Diğer YAŞAM haberleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir Adim Group Haber Yazılımını Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü

© Copyright 2017 Yaygın Medya. Tüm hakları saklıdır. Bu yazılım Www.BirAdımGroup.com Turan KAYĞUSUZ Tarafından Editlenmiştir.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi