ATAMIZI ANDILAR

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80.yılı münasebetiyle Adana'da bazı siyasetçiler, bürokrat ve STK temsilcileri birer mesaj yayınladı. İşte o duygu yüklü mesajlar...
Bu haber 2018-11-10 12:39:32 eklenmiş ve 278721 kez görüntülenmiştir.

VALİ DEMİRTAŞ, “ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN”
Adana Valisi Mahmut Demirtaş 10 Kasım sebebiyle yazılı bir açıklama yaptı. Demirtaş açıklamasında şu görüşlere yer verdi. "Yüzyıllardır dünya tarihine yön veren ve çağ açıp çağ kapatan devlet adamları yetiştiren milletimiz; yetiştirdiği en büyük liderlerden olan, özgürlük ve bağımsızlığımızın mimarı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, makus talihini değiştirmiş ve tarih sayfalarına altın harflerle yazılan büyük bir destan daha eklemiştir.
Millet iradesinin hakim kılındığı, ülke yönetiminde milletin söz sahibi olduğu demokratik bir yönetim şekli olan ve "En büyük eserim" dediği cumhuriyeti ülkemize armağan eden Atatürk; düşünceleri, başarıları, eserleri, ilke ve inkılaplarıyla yaşadığı çağı aşan ve her döneme fikirleriyle damga vuran büyük bir liderdir.
İleri görüşlülüğü, "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" düsturuyla barış yanlısı tutumu, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk’ü dünyanın gelmiş geçmiş en itibarlı liderlerinden biri yapmıştır. Hayatı boyunca ülkesi ve milletinin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için çalışan Atatürk, bizlere gurur duyulacak, bağımsız ve modern bir cumhuriyet, sağlam temeller üzerinde yükselen barışçı bir ülke ve onurlu bir geçmiş bırakmıştır.
Milletimiz, bu vatan topraklarında rengini şehitlerimizin döktüğü kandan alan ay yıldızlı bayrağının gölgesinde geçmişten gelen ortak duygularını, birlik ve beraberliğini, en önemli değeri olan cumhuriyeti daima ileriye taşımaya kararlıdır. Ülkemiz, Aziz Atatürk ve kahraman şehit ve gazilerimizin manevi huzurlarında büyük bir gelişim süreci yaşamakta ve aydınlık geleceğe emin adımlarla yürümektedir. Bugün gelinen noktada Türkiye'miz; gelişen ekonomisiyle, sanayi tesisleriyle, üniversiteleriyle, otoyollarıyla, eğitim, sağlık ve pek çok alandaki devasa yatırımlarla yarınlara güven ve umutla bakan bir ülke konumundadır.
Türk milleti, Atatürk’ün düşüncelerinden, ilke ve inkılaplarından güç alarak bilimde, sanayide, eğitimde, sağlıkta, ekonomide, hayatın her alanında ilerlemesini kararlılıkla devam ettirecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle; ebediyete intikalinin 80. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikal etmiş silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve kurtuluş mücadelemizin tüm isimsiz kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun."

SÖZLÜ; “ATATÜRK’ÜN FİKİRLERİ İLELEBET YAŞAYACAK”
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 10 Kasım Atatürkü Anma Günü nedeniyle açıklama yaptı.
Sözlü, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Milleti'ne duyduğu inanç ve güvenle vatanını parçalamaya yeltenenleri, geldikleri gibi gönderdiğini söyledi. Sözlü'nün açıklaması şöyle;
"57 yıllık kısa ömrüne Türk Milleti'nin kurtuluşunu, bağımsızlığını ve egemenliğini sığdıran, aydınlık Türkiye'yi inşa eden Atatürk, dönemin işbirlikçi hükümetinin engellemelerine rağmen zorluklar karşısında inandığı ülküden asla ödün vermemiş ve kutlu yolculuğuna devam etmiştir. Unutulmasın ki Atatürk'ün fikirleri ilelebet yaşayacak ve O'nun "En büyük eserimdir" diyerek tarif ettiği Cumhuriyet'i paçasından tutup aşağıya çekmeye çalışanlar şerefli Türk Tarihi'nin onurlu satırlarında hiç bir zaman yer bulamayacaktır. Dün Cumhuriyet'e saldıranlar, Atatürk'ü ağızlarına almayanlar bugün Cumhuriyet'in kurucu ilkelerinin kendilerine tanıdıkları haklara sığınmış, Cumhuriyet'in nimetlerinden faydalanmış, siyasi ikbal kaygıları için Atatürk'ü anmışlardır. Milli hafıza diri, milli şuur açıktır! Mensubu bulunmaktan şeref duyduğumuz Türk Milleti, ne Atatürk'ü ne de O'nun kazandırdıklarını unutmayacak, O'nu yok saymaya çalışanları, O'nun eserlerine saldıranları sineye çekmeyecektir. Atatürk’ün, manevi varlığına ve eserlerine yönelik sinsi emellerin asla bir sonuca ulaşamayacağı inancımı muhafaza ederek; ebediyete intikal edişinin yıl dönümünde, aziz hatırasını minnet duygularımla yad ediyor, kendisine Yüce Allah’tan rahmet diliyorum."

BARUT; "MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü 80'inci ölüm yıldönümünde büyük bir saygı, sevgi ve özlemle andıklarını belirtti. Türkiye'yi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmayı hedefleyen Atatürk ilke ve devrimlerinin sonsuza dek yaşayacağını vurgulayan Ayhan Barut, "Yüreklerimizde taşıdığımız Atatürk sevgisini de, onun eserlerini de yok etmeye kimsenin gücü yetmeyecek" dedi. 
Büyük Önder Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının, işgale uğramış bir memleketten tam bağımsız bir Türkiye yarattığını vurgulayan Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Tam bağımsızlık ruhuyla hareket eden Büyük Önderimiz Atatürk, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesini yaşama geçirerek işgalden kurtarılan ülkemizde Cumhuriyetimizi kurmuş, aydınlık günlerin temelini hızla atmıştır. Büyük bir hızla ülkemizin kalkınması, gelişmesi ve çağdaş dünyada hak ettiği yeri alması için çaba göstermiştir. Bizler de Atatürk'ün ilke ve devrimlerini, onun kıymetli emanetlerini bilim, ilim ve çağdaş bir yaşam hedefiyle sonsuza dek yaşatmanın sözünü veriyoruz. Aradan geçen 80 yıla karşın yüreklerimizdeki Atatürk sevgisi azalmamış, aksine her geçen gün O'na olan özlem ve sevgimiz artmıştır. Onca yokluk ve yoksunluğa karşı, emperyalist işgali sonlandırıp bizlere tam bağımsız bir Türkiye bırakan Atatürk'ten aldığımız ilham ve O'nun yolumuzu aydınlatan ışığıyla yürümeye devam edeceğiz. Başta Atatürk olmak üzere, yiğit silah arkadaşlarını, sonsuzluğa uğurladığımız aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz."

BULUT’TAN 10 KASIM MESAJI…
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut 10 Kasım sebebiyle bir açıklama yaptı. Bulut, açıklamasında şunları kaydetti.
“Cumhuriyetimizin kurucusu, çağdaş, bağımsız Türkiye’nin temellerini atan Ulu Önder Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin yıl dönümünde hasret ve minnetle anıyorum. 
Yaşadığı çağı aşarak geleceğe ışık tutan Atatürk, kurduğu Cumhuriyet ile ülkemize çağdaş uygarlığın kapılarını açmıştır.
Atatürk’ü kaybetmenin hüznünü yaşadığımız 10 Kasım, sadece yas tutmak, ümitsizlik içinde yas tazelemek günü değildir.
10 Kasım, O’nu fikirleriyle, idealleriyle anlamak günüdür.
Atatürk’ü anlamak, demokrasiye, tam bağımsızlığa sahip çıkmaktır.
Atatürk’ü anlamak, büyük bir fedakârlıkla kurduğu Cumhuriyete, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmaktır.
İlke ve devrimlerinesıkı sıkıya sarılmak, gelecek kuşaklara bu mirası bırakmaktır.
“Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir” sözlerinden hareketle O’nun mirasını devralan bizler, Cumhuriyetin ilelebet payidar kalması için açtığı bu aydınlık yolda hiç yılmadan, büyük bir kararlılıkla yürüyeceğiz.
Atatürk, bıraktığı eserler ile ulusumuzun kalbinde sonsuz bir sevgiyle yaşayacak, devrimleri ve fikirleriyle yaktığı meşale, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önderimiz Atatürk’ü bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.”

SÜMER; “MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDE SONSUZA DEK YAŞAYACAK”
CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, devletimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80’inci yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. 
Bağımsızlık savaşımızın önderi, çağdaş, demokratik, laik Türkiye’nin temellerini atanUlu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 80’inci yılında hasretle, minnetle ve büyük bir özlemle andığımızı belirten Sümer, “Eşsiz bir devlet ve siyaset adamı, büyük bir lider olan Mustafa Kemal Atatürk’ü yitirmenin hüznünü yaşadığımız her 10 Kasım, ümitsizlik içinde yas tazeleme günü değil; O’nu ve fikirleri ve idealleriyle bir kez daha anlama günüdür” dedi.
Sümer mesajında şöyle dedi:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da yaktığı istiklal meşalesi ile ezelden beri hür yaşamış milletimizin küllerinden yeniden doğarak ayağa kalkmasını ve kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini kırmasını sağlamış, en büyük eserim dediği Cumhuriyeti kurarak bizlere emanet etmiştir. Bu emaneti koruyup yüceltmek, ülkemizi hak ettiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak ve ülkemizi daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. O’nun dediği gibi, vücutlarımız elbet bir gün toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır. Atatürk, milletimizin gönlünde sonsuza dek yaşayacak ve hiçbir zaman unutulmayacaktır.Bu duygu ve düşüncelerle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 80’inci yılında bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyor, bu vatanın bağımsızlığı uğruna canını veren tüm şehitlerimize rahmet diliyorum”

ŞEVKİN; “ATATÜRK'Ü ANIYORUZ,ANLIYORUZ”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, ölümünün 80. yılında Atatürk’ü sevgi, saygı ve minnetle andı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ve dünya tarihinde eşsiz bir lider olduğunu söyleyen Dr. Şevkin, laik, demokrat ve milliyetçi bir ideolojisi olan Mustafa Kemal’i anmak kadar anlamanın da önemli olduğunu vurguladı.
Atatürk’ün fikirleri, ilke ve devrimleri ışığında yürümenin Türkiye Cumhuriyeti’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında en önemli etken olacağını kaydeden Dr. Şevkin, “Bu hedefe ulaşmak üretmekle, ihracatla, istihdamla, toplumsal barışla, topyekün kalkınmayla mümkün olacaktır. İçinde bulunduğumuz ekonomik ve toplumsal buhrandan çıkmak bir ülkenin kurtuluş ve kuruluşuna imza atan Ata’mızın tecrübelerinden oluşan ve derin anlamlar içeren sözlerini, uygulamalarını hayata geçirmekle mümkün olacaktır” dedi.
Atatürk’ün günün şartlarına en iyi örnekler oluşturan, “Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez. Çalışmak demek, boşuna yorulmak, terlemek değildir. Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü uygar buluşlardan azami derecede istifade etmek zorunludur” sözlerini hatırlatan Dr. Şevkin, Atatürk’ün dünyaya örnek eşitlikçi ve demokratik uygulamalarını ileri seviyelere çıkarmanın önemine işaret etti.
Türk bağımsızlık savaşının önderi, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün çağdaşlaşma hareketiyle de dünyaya örnek olduğunu belirten Dr. Şevkin, toplumsal devrimler, eğitim, spor, kültür-sanat, bilim, hukuk, ekonomi ve siyasal devrimlerle Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşamasının temellerini attığına dikkat çekti.
Ailelerin çocuk ve gençleri Atatürk’ün fikirleri ışığında donatmasının ülkemizin tüm alanlarda gelişmiş dünya ülkeleri arasında yer almasına aracı olacağını dile getiren Dr. Şevkin, “Güçlü Türkiye ülküsü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün engin ve seçkin görüşleri, uygulamaları, ilke ve devrimlerinin yaşatılması, geliştirilmesi, gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarılmasıyla gerçekleşebilecektir” dedi.
CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk ulusuna emanet eden Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kanlarıyla, canlarıyla bir vatan kuran tüm atalarımızı sevgi, saygı, şükran ve minnet duygularıyla bir kez daha andı.

KARALAR; “80. YILDA 80 MİLYON KEZ ATATÜRK”

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 80. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Karalar yayınladığı mesajında;
“Vatandaşları teba yapılmak istenen, dağılmış bir imparatorluğun küllerinden çağdaş bir devlet inşa eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri, siyasi, ekonomik ve toplumsal alanda ortaya koyduğu devrimler ve fikirlerle gerek şimdiki zamana, gerekse gelecek yüzyıllara yol gösterici olacaktır. ‘muasır medeniyet seviyesi’ ile bir ulusa hedef gösteren Büyük Atatürk’ü anlamak ve anlatmaktan asla yorulmayacağız. Yanımızda olamasa da yakınımızda, ilkleri, ilkeleri, fikirleriyle Türkiye’nin ruhunda. Ata’mızı saygı ve minnetle anıyoruz. 80. yılda 80 milyon kez Atatürk. Onun bu millet için yaptığı fedakârlıkları ve kahramanlıkları yetişen yeni nesillerimize ısrarla anlatacağız. Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum” diye konuştu.

ÇELİKCAN : ''ATAMIZI SAYGIYLA ANIYORUZ''
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Ataya olan saygı ve sevginin Türk Milletinin kalbinden hiçbir zaman silinemeyeceğini belirterek '' Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eserim dediği ve gelecek nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni yaşatmak ve yüceltmek hepimizin ortak görevi olmalıdır'' şeklinde konuştu.
Başkan Çelikcan, tüm dünyanın takdirini kazanan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adının tarihe altın harflerle yazıldığını belirtti. Çelikcan yayınladığı mesajda’ Milletimizin ışık kaynağı, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, aydınlık Türkiye’nin sembolü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle ve minnetle anıyoruz.'' dedi.

FİLİK: “AÇTIĞIN YOLDA, DURMADAN YÜRÜYECEĞİME AND İÇERİM”
Yumurtalık belediye başkanı Türkeş Filik; Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80'inci yılı münasebetiyle yayınladığı mesajda;
Kulağına okunan ezanla başlayan hayatının, sela ile son bulduğu insan, tarih sahnesinde bıraktığı eserler kadar yer kaplar. Normal bir insanın nokta kadar hükmü yokken tarihte bazı insanlar sayfalarca yer bulur. İşte o seçilmiş şahsiyetlerden biri de ulu önderimiz, cumhuriyetimizin kurucusu ve yüce Türk milletinin kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk'tür. 
Aramızdan ayrılışının 80'inci yılında hala ilkeleri yüce milletimizin geleceğine ışık tutmakta ve geleceğin güçlü Türkiye'sinin temellerini oluşturmaktadır. Ulu önderin "Beni anlamak demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kâfidir" sözünde ifade ettiği gibi o'nu her 10 Kasım'da anmaktan ziyade hayatımızın her anında ve alanında anlamız, ülkemiz üzerinde oynanan oyunları daha iyi analiz etmemizi sağlayacaktır.
Milletimiz,andımıza sadık kalarak aziz vatanımızın mimarı yüce Atatürk'ü, geçen zamana inat artan bir özlemle anacak, bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti ile laik ve demokratik devlet düzenine canı pahasına sahip çıkacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin mimarı Ata’mızı saygı ve rahmetle anıyor, özlemle arıyoruz.” Dedi.

ÜNAL; “BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜ KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal 10 Kasım Atatürk'ü anma günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı . Başkan Ünal mesajında ;
“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığını kazanmasındaki önderliği ile bizlerin ve tüm dünya ülkelerinin saygı ile baktığı lider olmuştur . Türkiye Cumhuriyetinin milli mücadele de elde ettiği zafer ile başlayan yükselişi, Atatürk ilkelerinin benimsenerek anlaşılması ve yaşatılması ile büyüyecektir . Bizler Varlığını Türk Varlığına Armağan eden nesiller olarak Atatürk’ün açtığı yolda durmadan yürüyerek vatanın bölünmez bütünlüğünü korumaya devam edeceğiz .
Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yılında minnet ve özlem ile anıyor ve arıyorum.”

SARI; “ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURİYET DÜNYANIN TAKDİRİNİ KAZANDI”
64.Dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarı mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “En büyük eserim” dediği ve gelecek nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetini, ecdadımızdan aldığımız güç ve ilhamla daha ileriye taşımak ve 2023 hedeflerimize ulaşmak için, 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' ilkesi etrafında birleştik.Türkiye Cumhuriyeti'nin istikrar içinde, vatandaşlar arasındaki kardeşlik, birlik ve bütünlük azmini koruyarak güçlenmesi, büyümesi ve demokrasinin standartlarının her geçen gün yükseltilmesi için yılmadan, yorulmadan çalışmanın sürdürüleceğini ve demokrasi yolculuğuna devam edileceğini" belirten Sarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, önderlik ettiği istiklal mücadelemiz, elde ettiği eşsiz zaferler ve milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirerek kurduğu Cumhuriyetimiz ile tüm dünyanın takdirini kazanmış kahraman bir asker, saygın bir liderdir.Otoriter rejimlerin güçlendiği bir dönemde, millet egemenliğine dayalı Cumhuriyetin kurulması, Atatürk’ün ve yüce Meclisimizin demokrasiye olan inancını daha o yıllarda ortaya koymuştur. Milletimiz, Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmaya devam edecektir.Türkiye Cumhuriyeti bütün engellemelere rağmen tek yürek halinde tarihi yükselişini sürdürecektir.
Bu düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurladığımız bu günde başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğruna fedakârca şehit ve gazi olan tüm kahramanları rahmet ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.


YENİ; “ATATÜRK DAİMA GÖNLÜMÜZDE YAŞAYACAK”
AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 80'inci yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Başkan Fikret Yeni mesajında, "Büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 80’inci yıl dönümünde millet olarak rahmet ve saygı ile anıyoruz. Atatürk, Türk Milleti’nin Anadolu topraklarından silinmek istenildiği bir dönemde başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı silah arkadaşları ile beraber zaferle sonuçlandırmış ve millet iradesine dayalı çağdaş ve modern Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Anadolu topraklarından yükselen bağımsızlık ve özgürlük meşalesi ve onun büyük ateşleyicisi olan Atatürk, dünyada pek çok topluma da örnek olacak bir davranış sergilemiştir. Atatürk’ün ve kahraman atalarımızın bizlere bırakmış olduğu değerli mirası geleceğe taşımak, uğruna büyük bedeller ödenen vatanımıza ve bağımsızlığımıza her şartta sahip çıkmak, yaşatmak ve yüceltmek millet olarak hepimizin ortak sorumluluğudur. Milletimizi ve vatanımızı yok olma tehlikesinden kurtaran, bizlere özgür ve bağımsız bir millet olarak yaşama onurunu kazandıran Mustafa Kemal Atatürk, daima gönlümüzde yaşayacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 80’inci yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyoruz” dedi.

KOZAY; “SONSUZA DEK İZİNDEYİZ”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Av. Emrah Kozay, Atatürk’ü sonsuzluğa uğurlanışının 80.yıldönümünde saygıyla, sevgiyle, özlemle ve rahmetle andıklarını söyledi. Av. Kozay, “O’na olan sevgimizi, özlemimizi hiç kimse yok edemez. Sonsuza dek izindeyiz” dedi.
CHP Adana İl Başkanı Av. Emrah Kozay, ulusal kurtuluş mücadelesinin önderi, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, Atatürk’ün ulusumuza bağımsızlığını ve özgürlüğünü kazandırıp, silah arkadaşlarıyla birlikte emperyalizme diz çöktürdüğünün altını çizdi.
Atatürk’ün ulusal kurtuluş mücadelesinin ardından çağdaş bir uygarlık hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğuna işaret eden Av. Kozay, “Önderimiz, Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığı bugün hala yolumuzu aydınlatıyor. O’nun eksikliğini her geçen gün daha çok hissediyoruz” diye konuştu. 
Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyeti korumak, O’nun mirasını ve fikirlerini sonsuza dek yaşatıp, gelecek nesillere çağdaş, refah, mutlu insanların yaşadığı bir Türkiye bırakmak için hiç durmadan çalışacaklarının altını çizen Av. Kozay, şunları kaydetti:
“Atatürk, bağımsızlığa ve özgürlüğe sevdalı, milletine herkesten daha çok inanan ve güvenen, askeri ve siyasi bir deha, dünyanın emperyalist güçlerini önünde diz çöktüren, düşmanlarının dahi saygı duyup ardından gözyaşı döktüğü ebedi önderimiz ve başkomutanımızdır.
Yüreğindeki çocuğu hiç yitirmeyen, vatan topraklarını çocuklar için yaşanabilir hale getiren, milyonlarca evladına sokaklarında özgürce koşup oynayabilecekleri, düşüncelerini özgürce dile getirebilecekleri bir ‘vatan’ bırakan yüce insan Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 80.yıldönümünde saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz. Sonsuza dek izindeyiz.”

AVCI; “TÜRK MİLLETİ İÇİN VAR OLMAYA DEVAM EDECEK”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Avcı, mesajında “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hepimiz gibi fani olmakla beraber nihayetinde 57 yıl yaşamış ve bedenen aramızdan ayrılmış olsa da, ufuk açan yenilikçi projeleriyle, bıraktığı eserlerle ve elbette fikirleriyle Türk Milleti için sonsuza dek var olmaya devam edecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gönüllerdeki sevgisi asla silinmez, asla silemezler.” dedi.
Başkan Avcı, devamla şunları söyledi:
“Atatürk, birçok yönüyle değerli bir asker ve devlet adamıdır. O’nun bizlere bıraktığı en büyük eser kuşkusuz Türkiye Cumhuriyeti’dir, vatandır, demokrasidir, hürriyettir. Feraset, basiret, cesaret, cefakârlık ve vefakârlık timsali olarak öne çıkan Atatürk’ün, bir avuç dava arkadaşıyla ve kendisine inanmış milyonlarla çileli bir mücadele sonunda bizlere bıraktığı emanetlere sahip çıkmak ise hepimiz için kutsal bir borçtur.”
Bünyamin Avcı “Atatürk’ün, bağrından çıktığı Türk Milleti’ne duyduğu tarifsiz sevgi ve güven duygusunun, aziz milletimize atfettiği yüksek değerin temelinde kuşkusuz Türk milliyetçiliği öğretisi vardır. Bugün Türk milliyetçiliğine yabancı kalan hatta husumet besleyen zihniyetlerin kendini gösterdiği bir süreçte, her şartta ‘Önce ülkem ve milletim’ diyen Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin liderliğinde bu kutlu değerleri yaşayan, yaşatma mücadelesi veren Ülkücü-Milliyetçi Hareket’in kıymetinin daha iyi anlaşılıyor olması önemlidir.” ifadesine yer verdi.
MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, mesajını şu ifadelerle bitirdi:
“Bu duygu ve düşüncelerle, vefatının 80. senesi vesilesiyle daha çok idrak ettiğimiz Cumhuriyetimizin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Cenab-ı Allah’tan sonsuz rahmet diliyor, manevi hatırasını saygıyla yâd ediyorum. Vatanımız, milletimiz, dinimiz, devletimiz; tüm değerlerimiz için can veren, ebedi âleme göç eden bütün kahramanlarımızı rahmetle anıyor, varlıklarıyla onur duyduğumuz gazilerimize sağlıklı mutlu uzun ömürler niyaz ediyorum.”

KÜÇÜK; "ATATÜRK GÜZEL ÜLKEMİZİN ORTAK VE EN BÜYÜK DEĞERİDİR"
Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Cumhuriyetimizin kurucusu, askeri deha ve eşsiz devlet adamı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 80. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:
"Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlık ve milli mücadelemizin Büyük Önderi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 80. yılında özlemle ve saygıyla anıyoruz.
Eylem ve fikirleri ile yaşadığı çağa damgasını vuran, mazlum milletlerin bağımsızlık kılavuzu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, eşsiz dehası, azmi ve kararlılığı ile bağımsız bir ulus yaratmıştır.
Eğer isteseydi sultanlığa en yakın rejim olan başkan da olabilirdi, olmadı ve olmak istemedi. O egemenliği ve Cumhurbaşkanlığını seçti. 
Gerçekleştirdiği devrimlerle ulusumuza demokratik bir Cumhuriyet ve aydınlık yarınlar armağan ederek, çağdaş dünyanın yolunu açmıştır. O her şeyi akıl ve bilimin rehberliğinde gerçekleştirmişti..
Dünyanın gıpta ile baktığı Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, güzel ülkemizin ortak ve en büyük değeridir.
Bugün onu sevmeye ve anlamaya, düşüncelerini kavramaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. Bu duygu ve düşüncelerle; ulusumuzun var oluş mücadelesinin timsali, çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, aydınlanmanın öncüsü, ebedi ve dünya liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 80. Yılında saygıyla ve özlemle anıyoruz.
O sonsuza dek yolumuzu ve yarınlarımızı aydınlatmaya devam edecektir."

ESENDEMİR; “ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ”
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80.yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
“Dünyanın ezilen uluslarına rehber olan Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk’ü her geçen gün büyük bir özlem, minnet ve şükranla anıyoruz” diyen Esendemir, Türk Ulusunun ATA’sının izinde ve devrimlerinin yılmaz savunucusu olmaya devam edeceğine dikkat çekti.
ÇGC Başkanı Cafer Esendemir mesajında şu görüşlere yer verdi=
“Anadolu’da bir güneş gibi parlayan Cumhuriyetimizin mimarı, Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım 1938’de aramızdan ayrıldı. Her fani gibi ebediyete göç eden Büyük Önder Atatürk, ardında dev eserler bıraktı. Esaret zincirini parçalayan, Türk’e zincir vurulamayacağını dünyaya haykıran, ‘Geldikleri gibi giderler’ diyerek emperyalist yağmaya başkaldıran Mustafa Kemal Atatürk, tüm dünyanın hayranlığını ve saygısını kazanmış büyük bir liderdir. 
Modern ve çağdaş Türkiye’nin temellerini atan, halkı tebalık ve ümmetlikten çıkarıp özgür bireyler haline gelmesi için tekke ve zaviyeleri kapatan, din ve devlet işlerini ayırarak laik devlet ilkesini ortaya koyan, şapka ve harf devrimlerini yapan, Türk kadınına Avrupa’dan da önce seçme ve seçilme hakkını veren, Cumhuriyetin aydınlık yüzünü Batıya döndüren Atatürk, dünya var oldukça yaşayacaktır.
ATA’mızın kutsal emanetini korumak, O’nun eserlerine sahip çıkmak, izinden gitmek için gereken kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Türk Milleti; şartlar ne kadar namüsait olsa da, ATA’sının izinde gitmeye, devrimlerinin yılmaz savunucu olmaya devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle ATA’mızın aramızdan ayrılışının 80.yıldönümünde her geçen gün büyük bir özlem, minnet ve şükranla anıyoruz.”

KUTLUCA; “ATATÜRK SONSUZA KADAR YAŞAYACAK”
Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adı ve ortaya koyduğu eserleri sonsuza kadar yaşayacaklarını söyledi.
Yaptığı yazılı açıklamada, Atatürk’ü 80.Yıl dönümünde şükranla ve rahmetle andıklarını belirten Başkan Kutluca, Atatürk’ün bize bıraktığı eserleri ve düşünce sistemini idrak etmeye ve yeni nesillere daha iyi anlatılmasına vesile olmalıdır” dedi. Kutluca, açıklamasında şunları kaydetti:
“Atatürk; Umutların tükendiği bir dönemde yeni bir uyanışın fitilini ateşleyen, azmi, kararlılığı, cesareti ve Aziz Milletimize olan sonsuz inancı ile kurtuluş destanını yazan, Türk Milletinin şanlı tarihinde yeni bir başlangıç kaydeden bir önderdir. Hem askeri hem de devlet adamlığı alanındaki üstün dehası sayesinde, ülkenin bağımsızlığını kazanmasını sağlamakla kalmamış, çağın ihtiyaçlarına göre şekillendirdiği modern bir devlet kurarak Dünya ile bütünleştirmiştir.Atatürk başta Türk Milleti olmak üzere tüm insanlık için kurtuluş, bağımsızlık, gelişme, ilerleme ve uygarca yaşamanın evrensel sembolü olmuştur.Atatürk’ün ileri görüşlülüğü, barışçı kimliği, dünya gerçeklerini iyi bilmesi ve insana verdiği önem onu dünyanın en saygın liderlerinden birisi yapmıştır. Daima daha ileriye, daha iyiye ve daha güzele ulaşmayı hedefleyen Atatürk; ulusça birlik, beraberlik, barış ve güven içinde uygarlık yolunda emin adımlarla ilerleyişimizde rehberimiz olmaya devam edecektir.”

SÖZÜTEK: “ATATÜRK KALBİMİZDEN HİÇ SİLİNMEDİ”
Adana ESOB ve Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümünün 80.yılında saygı, minnet ve şükranla andıklarını bildirdi.
Cumhuriyetimizin kurucusu, hayatını Türk Milleti'ne adamış, büyük vatansever, büyük komutan, büyük devlet adamı olan Atatürk'ün, milli mücadeleyi tüm güçlükleri aşarak başarıyla tamamladığına dikkat çeken Başkan Sözütek, “Atatürk, Türk Milleti’ne Cumhuriyeti armağan ederek tüm dünya ülkelerine örnek olmuştur. Ulu önderimiz Atatürk, hiçbir zaman Türk Ulusu’nun kafasından ve kalbinden silinmedi, silinmeyecektir. O’nun fikirlerini ve düşüncelerini yaşamanın ve savunmanın onurunu yaşamaktayız. Atatürk’ün ilke ve emanetlerinin bekçisiyiz” dedi. 
“Benim Türk Milleti'ne, Türk Cemiyeti'ne, Türklüğün istikbaline ait ödevlerim bitmemiştir. Onları siz tamamlayacaksınız. Siz de sizden sonrakilere benim sözümü tekrar ediniz” diyen Atatürk'ün, geleceğimizle ilgili hedeflerin büyüklüğünü anlatarak Türk Ulusu'na yol gösterdiğine işaret eden Sözütek, şunları söyledi:
“Türk Milleti olarak, daima Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce ve ilkelerini sonsuza dek yaşatmanın sorumluluğunu taşımalıyız. Gelecek nesillere Atatürk’ümüzü öğretmeli, O’nun fikirleri ve ilkeleri etrafında sıkı sıkıya kenetlenmeliyiz. Ulu önder Atatürk’ü, ölümünün 80’inci yıldönümünde şahsım, yönetim kurulum, bütün esnaf ve sanatkarlarım adına bir kez daha saygı, minnet ve hasretle anıyor, bu vatan uğruna canını veren tüm şehitlerimizle birlikte hepsine Cenab-ı Allah’tan rahmetler diliyor, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyor, acil şifalar temenni ediyorum”

MUSTAFA AYDAR’DAN 10 KASIM MESAJI
Ceyhan Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Aydar Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 80. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 
Başkan Aydar, mesajında Atatürk’ün tüm dünyada hayranlık uyandıran başarıları, düşünceleri, liderlik yeteneği ve üstün kişiliği ile tarihe mal olmuş büyük bir lider olduğunu vurguladı.
Başkan Mustafa Aydar, yazılı mesajında şu görüşlere yer verdi: 
“Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün 80. yıldönümünde onu bir kez daha özlemle, saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Anadolu topraklarından başlayan bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi hiç kuşkusuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun dava ve silah arkadaşları sayesinde başarıya ulaşmıştır. Gazi Mustafa Kemal, Milli Mücadele sonrası sağlanan başarıyı Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak taçlandırmış ve Türk ulusuna armağan etmiştir. Onun milleti ile birlikte yazmış olduğu bu destan, bir milletin her türlü imkânsızlık içerisinde, dahi bir liderle neler yapabileceğinin bir göstergesi olmuştur. Gerek yurt içinde gerekse tüm dünyada adının ilk günkü gibi taze kalması ve heyecanla anılması büyük ölçüde bu yüzdendir.
Bu vesile ile vefatının 80. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını bir kez daha şükranla ve rahmetle anıyorum”

AGİAD; “BÜYÜK ÖNDERİMİZİ ŞÜKRANLA NIYORUZ”

Adana Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Başkanı Halid Milli, 10 Kasım 1938'de yaşama gözlerini yuman Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, şükran ve minnet duygularıyla andıklarını söyledi.
Atatürk'ün ölümünün 80'inci yıldönümünde yazılı bir açıklama yapan AGİAD Başkanı Halid Milli, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, bağımsızlığa kavuşturduğu güzel ülkemizi ekonomiden sosyal yaşama dek her alanda daha ileri taşımanın gayretini taşıyan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yolumuzu aydınlatan ışık olmayı sürdürüyor. Bedenen aramızdan ayrılışının 80'inci yıl dönümünde Büyük Önderimiz Atatürk başta olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla anıyoruz" dedi.

ETİKETLER : adana 10 kasım yaygınmedya
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Okumak İsterseniz -Diğer Duyuru haberleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir Adim Group Haber Yazılımını Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü

© Copyright 2017 Yaygın Medya. Tüm hakları saklıdır. Bu yazılım Www.BirAdımGroup.com Turan KAYĞUSUZ Tarafından Editlenmiştir.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi