ADANA'YA YASAK YOK!..

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 16-19 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma yasağından Adana muaf tutulmuştur." diye açıklamada bulundu.
Bu haber 2020-05-12 13:23:26 eklenmiş ve 2017 kez görüntülenmiştir.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında 16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağından 4 kentimiz muaf tutuldu.16-19 Mayıs tarihlerinde uygulanacak olan 4 günlük sokağa çıkma yasağında; Adana, Aydın, Trabzon, Diyarbakır, Denizli ve Şanlıurfa valilikleri, 6 kentin yasaktan muaf tutulduğunu açıkladı.

15 ilde uygulanacak 4 günlük sokağa çıkma yasağıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "16, 17, 18, 19 Mayıs tarihlerinde yine sokağa çıkma sınırlandırması uygulanacaktır. Sokağa çıkma kısıtlamasının 18, 19 Mayıs günlerinde bakkal, market, manav, kasap, fırın, tatlıcı gibi işletmelerin ve online platformların saat 10.00 ila 16.00 arasında hem satış hem evlere servis için açık olabilmelerine imkan sağlıyoruz." dedi.

15 İLDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı sokağa çıkma yasağı Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ile Zonguldak'ta uygulanacak.

17 MAYIS GÜNÜYAŞLILARA SOKAĞA ÇIKMA SERBESTLİĞİ GETİRİLECEK

Dün 11.00 ile 15.00 saatleri arasında ülke genelinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlara sokağa çıkma imkanı verildiğini hatırlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Bu vatandaşlarımızın haftalar sonra kurallara riayet ederek yürüyüş yaptıklarını, güneşlendiklerini, temiz hava aldıklarını görmekten memnuniyet duyduk. Çarşamba günü yine aynı saatler arasında 0-14 yaş grubu arası çocuklarımız için benzer bir kolaylığı devreye alıyoruz. Cuma günü de 15-20 yaş grubu arası aynı imkandan faydalanacaktır. Herhangi bir olumsuzluk tespit etmediğimiz taktirde bu uygulamayı önümüzdeki haftalarda da sürdürmeyi planlıyoruz. Yaşlılarımız 17 Mayıs Pazar günü 11.00 ile 15.00 saatleri arasında sokağa çıkabileceklerdir. 20 yaş altı da 20 Mayıs Çarşamba ve 22 Mayıs Cuma günleri iki grup halinde sokağa çıkmayı sürdürecektir.

"9 İL İÇİN DAHA GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAĞI KALKTI

9 il için daha giriş-çıkış yasağının kaldırıldığını duyuran Erdoğan, "Geçtiğimiz hafta 7 ilimizdeki giriş çıkış sınırlandırmasını sonlandırmıştık. Bu haftaki toplantılarda, 9 ilimiz için daha şehirler arası giriş çıkış sınırlandırmasını sona erdirdik. Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Tekirdağ illerimizde kısıtlamayı kaldırdık. Herhangi bir olumsuzluk durumunda sınırlandırmaları yeniden artırmamak için bu hatırlatmaları yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

KISITLAMAYA ADANA ve DİĞER 8 İL DAHİL Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarında Adana'nın da bulunduğu 9 ilde daha giriş çıkış yasağının kaldırıldığını açıklaması üzerine Adana'da yeni bir tartışma başladı. Geçtiğimiz hafta sonu 31 ilde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında daha önce açıklanan ve aralarında Mersin'in de bulunduğu illerde giriş çıkış yasağı kaldırılmıştı. Geçtiğimiz hafta Mersinlilerin sokağa çıkma kısıtlamasına dahil olmadıkları ve Mersin sokaklarında hayatlarına sosyal mesafe kurallarına uyarak devam ettikleri öğrenildi. Komşu büyükşehirde yaşanılan bu gelişme sonrasında Adana genelinde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyordu.

6 İL MUAF TUTULDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasında 16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını duyurmuştu. Adana,Trabzon, Aydın, Denizli, Şanlıurfa ve Diyarbakır valilikleri, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmayacağını açıkladı.

O KENTLER MUAF TUTULDU

Adana,Trabzon, Aydın, Denizli ve Şanlıurfa Valiliği, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının üç kentte uygulanmayacağını duyurdu.

 

ADANA
Bunun cevabı Adana Valisi Mahmut Demirtaş'tan geldi.  Vali Demirtaş konuya ilgili Elit Haber'e yaptığı açıklamada Adana'nın sokağa çıkma kısıtlamasına dahil olmadığını söyledi. Demirtaş, "Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 16-19 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma yasağından ilimiz muaf tutulmuştur. Salgına karşı birlik olup verdiğimiz mücadelenin başarıyla sonuçlanması için kesinlikle rehavete kapılmayalım.

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Okumak İsterseniz -Diğer Duyuru haberleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir Adim Group Haber Yazılımını Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü

© Copyright 2017 Yaygın Medya. Tüm hakları saklıdır. Bu yazılım Www.BirAdımGroup.com Turan KAYĞUSUZ Tarafından Editlenmiştir.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi