
ADANA'da 83 yıl spor müsabakalarına ev sahipliği yapan 5 Ocak Stadı'nın yıkımı sürüyor. Geçmişte bu statta ter döken ezeli rakipler Adanaspor ve Adana Demirspor'un eski futbolcuları Eyüp Arın, Ünsal Aka, İbrahim Uzunca, Tekin İncebaldır, Haluk Uğurludoğan ve İsmail Akbaşlı stadı son kez gezerek duygularını anlattı.
Adanalı futbolseverlerin yıllarca spor müsabakalarını izleyip anılar biriktirdiği tarihi 5 Ocak Stadı, Yeni Adana Stadyumu'nun açılışının ardından kapılarını kapattı. Yıkımına başlanan stadın yerine millet bahçesi yapılması planlanıyor. Kent merkezinde yıllarca çeşitli müsabakalara ev sahipliği yapan 5 Ocak Stadı, özellikle Adanaspor ve Adana Demirspor taraftarları için büyük anlam taşıyor.
Kentte futbola olan tutkunun gözle görülür hale geldiği statta Adana futbolu için birçok önemli isim de top koşturdu. Bu isimlerden Eyüp Arın, Ünsal Aka, İbrahim Uzunca, Tekin İncebaldır, Haluk Uğurludoğan ve İsmail Akbaşlı stadı son kez gezdi. Futbol emektarları, çocukluk ve gençlik yıllarının geçtiği stadın yıkılışını izlerken duygusal anlar yaşadı ve stadın yerine Adana'nın sporsever gençleri için bir spor kompleksi kurulmasını istedi.
|
|