AÇLIK SINIRI ASGARİ ÜCRETİ SOLLADI!..

Açlık sınırı ağustosta 6 bin 890 TL ile mevcut asgari ücretin 1,390 TL üzerine çıktı. 10 bin TL sınırını ilk kez Ekim 2021'de aşan yoksulluk sınırı ise ağustos itibarıyla 22 bin 442 TL'ye yükseldi.
Bu haber 2022-08-29 15:56:45 eklenmiş ve 289 kez görüntülenmiştir.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Ankara’da dört kişilik bir ailenin yapması gereken gıda harcamasının 2022 Ağustos’ta bir önceki aya göre yüzde 0.73 arttığını; açlık sınırının 6 bin 890 TL ile mevcut asgari ücretin 1,390 TL üzerinde gerçekleştiğini açıkladı.

Türk-İş verilerine göre Ekim 2021’de ilk kez 10 bin TL’yi aşan dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı ise ağustosta 22 bin 442 TL’ye yükseldi.

BEKAR BİR ÇALIŞANIN YAŞAMA MALİYETİ 9 BİN TL

Verilere göre, gıda kalemindeki artış bir önceki aya göre yüzde 0.73, yılbaşına göre yüzde 68.13 ve son 12 ayda yüzde 119.11 oldu.

Bekar bir çalışanın “yaşama maliyeti” aylık 8 bin 999 lira olarak belirlendi.

Ankara’da yaşayan 4 kişilik ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı, bir önceki aya göre yüzde 0,73 artarken, son 12 ay itibarıyla artış oranı yüzde 119,11 oldu.

TAHIL ÜRÜNLERİNİN TAMAMINA ZAM

Araştırmaya göre, ağustos ayında süt ve yoğurt fiyatları arttı, peynir fiyatı geriledi.

Aylık tabanda dana eti yüzde 6, yumurta yüzde 7 zamlandı. Kuzu etinin fiyatı yüzde 10, balık eti yüzde 12, tavuk eti yüzde 5 azaldı.

Nohut, kuru fasulye ve kırmızı mercimeğin fiyatları geriledi, yeşil mercimek zamlandı. Yağlı tohumlarda fiyat artışı ortalama yüzde 7 olarak tespit edildi.

SALÇA ZAM ŞAMPİYONU OLDU

Semt pazarlarında maydanoz, kıvırcık gibi yeşilliklerin fiyatı yükseldi.

Pazı, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzelerin fiyatları ile patates ve kuru soğanın fiyatı aynı kaldı. Domates, biber, salatalık, turp fiyatları düştü, şeftali, kayısı gibi çekirdekli meyvelerin ortalama fiyatı azaldı.

Ayçiçeği yağı ve zeytinyağının fiyatı artarken margarin ve tereyağının fiyatı geriledi, yeşil ve siyah zeytinin fiyatı düştü.

Tuzun fiyatı sabit kaldı. Çay yüzde 6, ıhlamur yüzde 32 zamlandı. Şeker, bal, reçel, pekmez ürünlerinin fiyatları da arttı. Salça, yüzde 40 ile bu ay fiyatı en çok artan ürün oldu.

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Okumak İsterseniz -Diğer EKONOMİ haberleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

ÇOK OKUNANLAR
SON YORUMLANANLAR
E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir Adim Group Haber Yazılımını Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü

© Copyright 2017 Yaygın Medya. Tüm hakları saklıdır. Bu yazılım Www.BirAdımGroup.com Turan KAYĞUSUZ Tarafından Editlenmiştir.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi