BİLİCİ, "İKTİDARIN ÇİFTÇİYE VERDİĞİ DESTEK YETERSİZ"

CHP Adana Milletvekili Bilal Bilici, pamuk üreticileriyle bir araya gelerek onların sorunlarını dinlemek ve yerinde tespitlerde bulunmak için Ceyhan ilçesini ziyaret etti.
Bu haber 2024-10-23 11:08:27 eklenmiş ve 130 kez görüntülenmiştir.

Pamuk üretiminin geçmişteki parlak dönemine kıyasla ciddi gerileme yaşadığına dikkat çeken Bilici, üreticilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıları Meclis gündemine taşıyacağını ifade etti.

 

PAMUK ÜRETİMİNDEKİ DÜŞÜŞ VE ARTAN MALİYETLER

Ziyaret sırasında çiftçilerin dile getirdiği en önemli sorunlardan biri, pamuk üretimindeki ciddi düşüş oldu. Bilici, geçmiş yıllarda milyonlarca dönüm arazide ekilen pamuğun günümüzde yüz binlerce dönüme kadar gerilediğini belirtti. Çiftçiler ise artan maliyetlerden ve desteklemelerin yetersizliğinden şikayetçi.

Pamuk üreticisi “İlk defa bir vekilin gelip dertlerimizi dinlediğini görüyorum. Bu yaşıma kadar bir vekilin arazimize gelip sorunlarımızı dinlemesine şahit olmadım. Pamuk üretimi, Çukurova’nın ‘Beyaz Altını’ olarak bilinirken, bugün neredeyse karabahtı olmuş durumda. Üretim maliyetleri çok yükseldi. 2023 yılında pamuk maliyeti altı bin üç yüz lirayken, bu yıl dokuz bin üç yüz liraya çıktı. Ancak destekleme primi yıllardır sabit kaldı; bir lira altmış kuruşta kaldı. Bu şartlarda çiftçiler üretmeye nasıl devam etsin?” dedi.

 

PAMUK FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞ ÇİFTÇİYİ ZORLUYOR

Bilici’nin ziyaret ettiği pamuk üreticileri, maliyetlerin yükselmesine rağmen pamuk fiyatlarının yeterince artmadığından yakındı. 2024 yılı için pamuk fiyatının 26 TL civarında seyrettiğini belirten üreticiler, bu rakamın artan maliyetlerle baş edebilmek için yetersiz olduğunu vurguladı.

“Pamuk fiyatı 26 TL civarına düşmüş durumda. Destekleme primi ise hala aynı seviyede. Çiftçilerin bu kadar düşük fiyatlarla ayakta kalması mümkün değil” diyen Bilici, bu sorunların çözümünün Cumhuriyet Halk Partisi'nin güçlü tarım politikalarından geçtiğini savundu. “Çiftçilerimizin zor durumu, maalesef Türkiye genelindeki tarım politikalarının bir sonucu. İktidarın çiftçilere verdiği destek yetersiz. Çözüm, yerel ve genel iktidarda Cumhuriyet Halk Partisi’nin doğru tarım politikalarıyla bu sıkıntılara son vereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

SAHADA VE MECLİS’TE ÇİFTÇİLER İÇİN MÜCADELE

Bilici, Ceyhanlı çiftçilerin sorunlarını sadece dinlemekle kalmayıp, bu sorunları Meclis’e taşımaya ve tarım politikalarının iyileştirilmesi için çalışmaya devam edeceğini belirtti. Çiftçilerle sahada buluşan Bilici, Meclis’te de çiftçilerin sesi olacağını ifade ederek, “Zor durumda olan çiftçilerimizin dertlerini ve sıkıntılarını hem sahada dinliyor hem de Meclis'te dile getiriyorum. Pamuk üreticilerimizin desteklenmesi gerekiyor, aksi halde pamuk üretimi tamamen durma noktasına gelecek” dedi.

Bilici'nin bu açıklamaları, bölgedeki pamuk üreticileri için umut ışığı oldu. Çiftçiler, hem maliyetlerin artması hem de desteklemelerin yetersizliği nedeniyle zor durumda olduklarını belirterek, üretimin sürdürülebilirliği için acil çözüm talep ediyorlar.

ETİKETLER : Bilal Bilici yayginmedya.com
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Okumak İsterseniz -Diğer SİYASET haberleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir Adim Group Haber Yazılımını Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü

© Copyright 2017 Yaygın Medya. Tüm hakları saklıdır. Bu yazılım Www.BirAdımGroup.com Turan KAYĞUSUZ Tarafından Editlenmiştir.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi