
ADANA- Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdür Yardımcılığı görevinden alınan ve Aydın’a tayin edilen Bekir Pehlivan’dan boşalan makam için, Bakım Onarım Şube eski Müdürü Tuncay Gültekin’in koltuk kavgası tüm hızıyla sürerken Bölge Müdür Yardımcısı Dündar Gazi Yılmaz’ın ise Bölge Müdürlüğü için kulisler yaptığı bilgisine ulaşıldı.
GÜLTEKİN GÖREVDEN ALINMIŞTI
Geçmiş dönemlerde DSİ’de Bakım Onarım Şube Müdürü olarak görev yaparken adı birçok şaibeli olaya karışan ve müfettişlerce sorgulandıktan sonra görevinden alınan Tuncay Gültekin başta olmak üzere bir çok isim koltuk savaşına girerken, Milletvekilllerinin ve siyasetteki etkin diğer isimlerin makamlarını su yoluna çevirdi.
SULAMA BİRLİĞİ’NDEKİ SKANDALLA TANINMIŞTI!
Bölge Müdür Yardımcılığı görevine atanabilmek her yolu deneyen ama bugüne kadar başarılı olamayan Bakım Onarım Şube eski Müdürü Tuncay Gültekin daha önce Kadirli Sağ Sulama Birliği’nde meydana gelen skandal olayın yargıya taşınmaması için verdiği çabadan dolayı büyük eleştiriler almıştı.
Kadirli Sağ Sulama Birliği’nde Başkan Oğlakkaya ve Müdür Solak kamu görevlisi sıfatları nedeniyle yargılama izni Valilik oluruyla verilmişti. O dönemde DSİ’de adının verilmemesini isteyen bir bürokrat, “Bu kişilerin suçları müfettiş raporlarıyla sabitlenmiştir. Ancak Bölge Müdür Yardımcılarımızdan bazı isimler ve Bakım Onarım Şube Müdürümüz Tuncay Gültekin olayın yargıya taşınmaması için neden büyük bir gayret sarf ediyor? Neden bu yolsuzluğu örtbas etmeye çalışıyor?” şeklinde açıklama yaparak Tuncay Gültekin’i eleştiri yağmuruna tutmuştu.
İHALEDE NASIL BİR OYUN OYNANDI?
Devlet Su İşleri’nin 29 Mart 2024 yılında saat 10.00’da yaptığı 2024/304730 kayıt numaralı ihalesi 06.Bölge Ağaçlandırma (Seyhan Baraj Gövdesi Rekreasyon Alanları Temizlik ve Bakımı) İşini kazanan firma neden ihaleden vazgeçti? İhale alelacele neden 2. olan firmaya pas edildi?
Bahse konu ihaleyi kazanan firma kimdi? Bu firmanın ihaleden vazgeçmesinin ardında Tuncay Gültekin’in etkisi oldu mu?
GÜLTEKİN’E “ÇİT” VE “BORU” SUÇLAMASI
DSİ’deki görevindeyken adı bir çok yolsuzluk ve usulsüzlük olaylarına karışan Tuncay Gültekin hakkındaki en büyük iddia ise, Gültekin’in şahsına ait olduğu zeytinliğin etrafına çit çekilmesi ve sulama borularının döşenmesi ile ilgiliydi. Gültekin’in bu olayda da şahsına ait olduğu iddia edilen zeytinlik arazisinin çit ve sulama borularını bir firmaya ücretsiz yaptırdığı konusundaki ortaya atılan iddialardı ve Tuncay Gültekin bu iddialar karşısında her zaman olduğu gibi sessiz kalmıştı.
YILMAZ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NE GÖZ DİKTİ!
DSİ’de koltuk savaşları hız kesmeden devam ederken Bölge Müdür Yardımcısı Dündar Gazi Yılmaz’ın ise Bölge Müdürlüğü için kulisler yaptığı söyleniyor. Kozanlı Dündar Gazi Yılmaz da Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin’e makamında Kozan bıçağı hediye etmesiyle zihinlere kazınmıştı.
DSİ’DE HUZUR BIRAKMIYORLAR!
Vatandaşların ve üreticilerin su sorununu çözebilmek bunun yanısıra depremde oluşan yaraları sarabilmek için hummalı bir çalışma içerisinde olan DSİ 6. Bölge Müdürlüğü’nde çalışanlar da bu koltuk savaşlardan bıktıklarını belirterek, “Bizler hizmet üretebilmek için çalışırken bunlar koltuk kapma sevdasına düşmüşler. Bunların koltuk kavgası kurum içerisindeki ahengimizi bozuyor. Koltuk savaşını bırakıp kendilerine verilen işi yapsınlar” diye tepkilerini dile getiriyorlar.
|
|