
Hemen her sezon Adana Demirspor bu sıkıntıyı belirli dönemlerde yaşar. Bunu Demirsporlular iyi bilirler. Zira, 5 Ocak Fatih Terim Stadı’na hangi takım gelirse gelsin mutlaka katı savunma yapar. Başka değişle etten duvar örerler. Hal böyle olunca da Demirspor formasını giyen futbolcular ek performans göstermesi gerekir ki, galibiyet gollerini atsın. Eğer bu yetenek yoksa zaten geçmiş olsun olur.
Adana Demirspor ve Teknik direktör Engin İpekoğlu’nun mevcut sıkıntısı da bu. Adana Demirspor takımını oluşturan futbolcu kadrosunun kalitesinin seviyesi nedir?
Önümüzde iki örnek var; Balıkesirspor ve Manisaspor maçları.
Kalite bu kadar!
Ne yaparsınız yapın bundan fazlası olamaz. İşte deplasmanda Şanlıurfaspor’u yenersiniz devamında Elazığspor’u aynı şekilde yenersiniz veya berabere kalırsınız ama iş iç saha maçına geldiğinde tıkanma oluyor. Bu noktada da teknik heyetin eli kolu bağlı.
Şimdi önümüzde Elazığspor maçı var. Adana Demirspor’un pozisyonu belli. Ümraniyespor’u takip ettiği için aradaki 6 puanı kapatmak zorunda. Ümraniyespor’u ekarte etse dahi Balıkesir gibi güçlü bir takımda önümüzde. Dolayısıyla Mavi-lacivertliler önündeki maçları alıp rakiplerin puanlar kaybetmesini bekleyecek. Elindeki fırsatları değerlendirmek zorundalar.
Burada önemli olan hücum bölgesindeki oyuncuların girdikleri pozisyonlarda daha dikkatli olmaları. Zaten Teknik Direktör Engin İpekoğlu’da aynı konuda dert yanıyor. Mutlaka dikkatli olmak durumundalar ki geçtiğimiz sezonda aynı şeyler yaşandı. Son Elazığspor galibiyetiyle Demirspor play-off’a gitmişti. Yine aynı kaderi yaşar mıyız hep beraber göreceğiz.
|
|